Jadłospis
09.11.2020 – 20.11.2020
Dyrektor Szkoły Kucharka Higienistka Intendent
Skład potraw w jadłospisie 09.11.2020 – 20.11.2020
Zupa pomidorowa z makaronem.
Porcja rosołowa, mieszanka jarzynowa (marchewka, seler, pietruszka zielona) pomidory w puszce, jogurt naturalny, sól, pieprz, makaron.
Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kiszonej kapusty.
Ziemniaki, mięso wieprzowe – łopatka, jajko, sól, pieprz, bułka, kapusta kiszona, kwasek cytrynowy.
Zupa brokułowa z ziemniakami na porcji rosołowej.
Porcja rosołowa, mieszanka warzywna (marchewka, seler, pietruszka zielona, koperek zielony), brokuły, ziemniaki, sól, pieprz, jogurt naturalny.
Kasza, gulasz wieprzowy, sałatka z ogórków kiszonych.
Kasza wiejska, łopatka wieprzowa, sól, pieprz, mąka pszenna, papryka słodka, czosnek granulowany, ogórki kiszone, cebula, sól pieprz.
Kluski grysikowe na porcji rosołowej.
Porcja rosołowa, mieszanka warzywna (marchewka, seler, pietruszka zielona, koperek zielony), kasza manna, sól, pieprz.
Ziemniaki, ryba w cieście, surówka z selera z gruszką i kukurydzą.
Ziemniaki, ryba filet, jajko, mąka pszenna, przyprawa do ryb, seler, jogurt naturalny, miód, gruszka, kukurydza.
Żurek z jajkiem i ziemniakami.
Zakwas żurek, ziemniaki, jajko, majeranek, porcja rosołowa, sól, pieprz.
Spaghetti z sosem bologness.
Makaron spaghetti, mięso wieprzowe – łopatka, pomidory w puszcze, papryka słodka, czosnek granulowany, sól, pieprz.
Rosół z makaronem.
Porcja rosołowa, mieszanka warzywna (marchewka, seler, pietruszka zielona),makaron nitki, sól, pieprz.
Ziemniaki, ryba smażona, surówka colesław.
Ziemniaki, eskalopki drobiowe, mąka pszenna, sól, pieprz, marchewka, masło, cukier.
Zupa porowo – serowa z ryżem na porcji rosołowej.
Porcja rosołowa, mieszanka warzywna (marchew, seler, koperek zielony) ryż, serek topiony, sól, pieprz.
Bogracz z mięsem i warzywami.
Mięso wieprzowe – łopatka, mąka pszenna, papryka słodka, pieczarki, groszek konserwowy, papryka, sól, pieprz, jogurt naturlany.
Zupa krem z białych warzyw z grzankami.
Porcja rosołowa, marchewka, seler, pietruszka korzeń, sól, pieprz, jogurt naturalny, weka.
Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z czerwonej kapusty z majonezem i gorszkiem.
Ziemniaki, ryba filet, sól, pieprz, mąka pszenna, czerwona kapusta, majonez, groszek konserwowy.
Zupa grochowa z ziemniakami.
Porcja rosołowa, mieszanka warzywna (marchew, seler, pietruszka zielona, koperek zielony), groch, ziemniaki, sól, pieprz.
Makaron z serem i musem truskawkowym.
Makaron świderki, ser twarogowy biały, truskawki, jogurt naturalny cukier, masło.
er, masło.
Oddział przedszkolny | klasa I | klasa II | klas III | klasa IV | klasa V | klasa VI | klasa VIIa | klasa VIIb | klasa VIII