| | | AAA
Publiczna Szkoła Podstawowa
im. Jana Goetza Okocimskiego
w Okocimiu

Jadłospisy

Jadłospis
09.11.2020 – 20.11.2020

L.p

Data

Treść

Waga

Alergeny

1.

09.11
Poniedziałek

Zupa pomidorowa z makaronem na porcji rosołowej.
Ziemniaki, kotlet mielony, surówka na słodko z kiszoną kapustą.

Kompot.

330ml
200g/100g
100g/150ml
620kcal

Laktoza, seler, gluten, jajko

2.

10.11
Wtorek

Zupa jarzynowa z ziemniakami na porcji rosołowej.
Kasza, gulasz wieprzowy, sałatka z ogórków kiszonych.
Jabłko.
Kompot.

330ml
200g/100g
100g/150ml
682kcal

Seler, laktoza, gluten,

3.

12.11
Czwartek

Zupa brokułowa z ziemniakami na porcji rosołowej.
Łazanki z kapustą i pieczarkami.
Kompot

 

330ml
200g/100g
100g/150ml
655kcal

Laktoza, seler, gluten

4.

13.11
Piątek

Kluski grysikowe na porcji rosołowej.
Ziemniaki, ryba w cieście, surówka z selerem, gruszką i kukurydzą.
Kompot.

330ml
200g/100g
100g/150ml
697kcal

Seler, laktoza, ryba,gluten

5.

16.11
Poniedziałek

Żurek z jajkiem i ziemniakami na porcji rosołowej.
Spaghetti z sosem bologness.

Banan.
Kompot.

330ml
200g/100g
100g/150ml
635kcal

Laktoza, gluten, ryba, jajko, seler

6.

17.11
Wtorek

Rosół z makaronem na porcji rosołowej.
Ziemniaki, eskalopki drobiowe, duszona marchewka.
Kompot.

330ml
200g/100g
100g/150ml
867kcal

Laktoza, gluten, seler

7.

18.11
Środa

Zupa porowo – serowa z ryżem.
Bogracz z mięsem i warzywami.
Pieczywo.
Herbata z cytryną.

330ml
200g/100g
100g/150ml
625kcal

Gluten, laktoza, seler

8.

19.11
Czwartek

Zupa krem z białych warzyw z grzankami.
Ziemniaki, ryba panierowana smażona, surówka z czerwonej kapusty z majonezem i groszkiem.
Kompot

330ml
200g/100g
100g/150ml
635kcal

Ryba, seler, laktoza, jajko

9.

20.11
Piątek

Zupa grochowa z ziemniakami.
Makaron z serem i musem truskawkowym.
Kompot.

330ml
200g/100g
100g/150ml
655kcal

Gluten, seler, laktoza,


Dyrektor Szkoły Kucharka Higienistka Intendent

 

Skład potraw w jadłospisie 09.11.2020 – 20.11.2020
Zupa pomidorowa z makaronem.
Porcja rosołowa, mieszanka jarzynowa (marchewka, seler, pietruszka zielona) pomidory w puszce, jogurt naturalny, sól, pieprz, makaron.
Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kiszonej kapusty.
Ziemniaki, mięso wieprzowe – łopatka, jajko, sól, pieprz, bułka, kapusta kiszona, kwasek cytrynowy.
Zupa brokułowa z ziemniakami na porcji rosołowej.
Porcja rosołowa, mieszanka warzywna (marchewka, seler, pietruszka zielona, koperek zielony), brokuły, ziemniaki, sól, pieprz, jogurt naturalny.
Kasza, gulasz wieprzowy, sałatka z ogórków kiszonych.
Kasza wiejska, łopatka wieprzowa, sól, pieprz, mąka pszenna, papryka słodka, czosnek granulowany, ogórki kiszone, cebula, sól pieprz.
Kluski grysikowe na porcji rosołowej.
Porcja rosołowa, mieszanka warzywna (marchewka, seler, pietruszka zielona, koperek zielony), kasza manna, sól, pieprz.
Ziemniaki, ryba w cieście, surówka z selera z gruszką i kukurydzą.
Ziemniaki, ryba filet, jajko, mąka pszenna, przyprawa do ryb, seler, jogurt naturalny, miód, gruszka, kukurydza.
Żurek z jajkiem i ziemniakami.
Zakwas żurek, ziemniaki, jajko, majeranek, porcja rosołowa, sól, pieprz.
Spaghetti z sosem bologness.
Makaron spaghetti, mięso wieprzowe – łopatka, pomidory w puszcze, papryka słodka, czosnek granulowany, sól, pieprz.
Rosół z makaronem.
Porcja rosołowa, mieszanka warzywna (marchewka, seler, pietruszka zielona),makaron nitki, sól, pieprz.
Ziemniaki, ryba smażona, surówka colesław.
Ziemniaki, eskalopki drobiowe, mąka pszenna, sól, pieprz, marchewka, masło, cukier.
Zupa porowo – serowa z ryżem na porcji rosołowej.
Porcja rosołowa, mieszanka warzywna (marchew, seler, koperek zielony) ryż, serek topiony, sól, pieprz.
Bogracz z mięsem i warzywami.
Mięso wieprzowe – łopatka, mąka pszenna, papryka słodka, pieczarki, groszek konserwowy, papryka, sól, pieprz, jogurt naturlany.
Zupa krem z białych warzyw z grzankami.
Porcja rosołowa, marchewka, seler, pietruszka korzeń, sól, pieprz, jogurt naturalny, weka.
Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z czerwonej kapusty z majonezem i gorszkiem.
Ziemniaki, ryba filet, sól, pieprz, mąka pszenna, czerwona kapusta, majonez, groszek konserwowy.
Zupa grochowa z ziemniakami.

Porcja rosołowa, mieszanka warzywna (marchew, seler, pietruszka zielona, koperek zielony), groch, ziemniaki, sól, pieprz.
Makaron z serem i musem truskawkowym.
Makaron świderki, ser twarogowy biały, truskawki, jogurt naturalny cukier, masło.

er, masło.